keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Niin on viikko vierähtänyt juhliessa. Allekirjoittaneella oli synttärit, joita viikonloppuna juhlittiin sitten meillä tätsyjen ja niitten puoliskojen kanssa. Eli siskoni ja Nea-serkku olivat vieraina pe-su. Ja kyllä oli Nanolla leikittäjää. Perjantai-illan jälkeen tuomio oli, että kamala pentu...sehän roikkuu koko ajan lahkeissa ja itse kukin esitteli naarmuuntuneita ranteitaan. :)

Hyväähän tuo Nanolle teki, kun oli talo täynnä väkeä! Ja jotta viikonloppu olisi ollut vieläkin mukavampi, kävimme Sirkalla viemässä Keijukaisen näytille kun sen lapsenlapsia tultiin katsomaan. Minä nappasin Nanon mukaan ja se sai tutustua tulevaan leikkikaveriinsa Trick:iin, joka muuttaa Maikun luo. Meillä kun on Maikun kanssa tapana ottaa koirat yhtä aikaa; Hipulla ja Omarilla on päivä ikäeroa, Usvalla ja Evellä kaksi viikkoa ja nyt Nanolla ja Trickillä viisi viikkoa. Saavat sitten pentuset juosta keskenään kuten äitinsäkin aikanaan. Lisäksi Sirkalla oli lauma muita koiria ihmeteltävänä; Juulia vähän pelotti Nanoa, mummot Helmi ja Metku olivat ihan kivoja, Usvaa piti hiukan varoa ja isi-Röllin kanssa laitettiin pystyyn kunnon juoksuleikki. Kaikkein kummalisin juttu Sirkalla oli kuitenkin se harmaa pitkähäntäinen koira, joka ei tainnut koira olla ollenkaan. Onneksi vara-mummo Keiju näytti kuinka kissan kanssa toimitaan, ettei Nanon tarvinnut koko aikaa sille haukkua. Varsin tapahtumarikas reissu siis.

Nanon elämään ei juuri muuta sitten kuulukaan; noutoja on treenailtu enemmän tai vähemmän, aika kivasti tuo jo alkaa tuoda tunnaripalikkaa luo, kun juoksee karkuun ja sikahyvin se lähtee hakemaan sitä. Tarkoitukseni ei ollut lainkaan näyttää Nanolle vielä muita kapuloita, mutta Saga päätti, että kyllä Nano on jo riittävän kypsä (iso?) niillekin, ja kaatoi kapulapurkkini eteisen lattialle; Nano sitten tyytyväisenä haki kasasta metallikapulan ja kantoi sen olohuoneeseen, ei siis mitään ongelmia. Hippu-muori vahti Nanoa ja kapulaa silmä kovana ja kun tilaisuus tuli, haki sen Nanolta ja meni sohvalle vahtimaan aarrettaan; olishan se nyt katastrofi jos joku muu saisi kapulan kanssa pelaamisesta namia, Hipullehan ne kuuluvat! ;)

Lisäksi Nano on harjoitellut hihnassa kulkemista...joka ei suju vielä kovin kaksisesti. :P Hiukan agilityohjauksia ja kiertämistäkin on aloiteltu, joten eiköhän tässä vauvakouluksi ole ihan riittävästi.

Saga ja nyt Sami ovat olleet kipeinä, joten minä olen saanut nauttia koirien lenkittämisestä enemmän tai vähemmän mudassa... onneksi tänä aamuna oli pakkasta ja ulkona kaunis, lähes aurinkoinen ilma. Olemme käyneet Päivin kanssa sekä eilen että tänään hallilla lenkillä ja treenanneetkin hiukan. Oikein hyviä ratoja. Keijulla ei ollut eilen vauhtia, mutta takaakierrot sujuivat. Tänään oli vauhtikin löytynyt. Lisäksi olen viihdyttänyt itseäni hammaslääkärikäynneillä; kaksi takana tällä viikolla ja kaksi edessä... plääh! :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti